Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

1οι ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 2017


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Τα 3ο δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και 7ο δημοτικό Σχολείο Παλλήνης σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού διοργανώνουν τους 1ους Ατομικούς Σχολικούς Αγώνες Σκάκι Παλλήνης για το 2017
.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 
Ορίζεται ο κ. Ναπολέων Γεωργίου, Προπονητής Σκάκι  (τηλ: 2105692064, 697 8979 297).
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Σπύρος Καραγεώργης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημ. Παλλήνης
2.Πάρης Τσιριγώτης, Γ. Γραμματέας 7ου Δημ Παλλήνης
3. Γιώργος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού.
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ορίζεται ο κ. Κεφάλας Δημήτριος FIDE arbiter. Υπεύθυνη κληρώσεων θα είναι η κα. Ραφαήλα - Ελένη Θεοδώρου και βοηθός διαιτήτης η κα. Βάσια Καραγιαννίδου.
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν  στο 3ο Δημοτικό Παλλήνης με διεύθυνση Πυθαγόρα 2, Περιοχή Κάντζα, Δήμος Παλλήνης, το Σάββατο 27 Μαίου 2017, με ώρα έναρξης αγώνων 15:00 πμ. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους αυστηρά το αργότερο μέχρι τις 14:30πμ. Οι μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή μετά τις 14:30 θα αγωνιστούν στον 2ο γύρο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα των αγώνων θα είναι το Ελβετικό σύστημα των πέντε γύρων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πέντε παρτίδες με πέντε διαφορετικούς αντιπάλους. Θα υπάρχουν δύο όμιλοι. Στον πρώτο όμιλο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής παίκτες και παίκτριες:νηπίων α,β,γ δημοτικού και στον δεύτερο όμιλο, δ,ε,στ δημοτικού.  Η αρχική κατάταξη θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά. Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ), ειδικά όμως για την αντικανονική κίνηση ο μηδενισμός του μαθητή ή της μαθήτριας γίνεται με την δεύτερη αντικανονική κίνηση που πραγματοποιεί. Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά- ελβετικό: α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,  β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 και γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών (δημοσίων και ιδιωτικών)  του Δήμου Παλλήνης. Επίσης επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών, οι οποίοι είναι αθλούμενα μέλη σκακιστικού ομίλου του Δήμου, στον οποίο διεξάγεται το Πρωτάθλημα, έστω και αν το σχολείο, στο οποίο φοιτούν, δεν υπάγεται διοικητικά σε αυτόν το Δήμο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
Η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων θα γίνουν την ίδια ημέρα στις 17.30, αμέσως μετά από τους αγώνες, στον ίδιο χώρο όπου θα βραβευθούν με μετάλλια οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες κάθε τάξης (νήπια, α,β,γ,δ,ε,στ). Άπαντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκεύη 26/05/2017 και ώρα 19:00 στα τηλέφωνο 2105692064 και 6978979297 δηλώνοντας: όνομα, επώνυμο, τάξη, σχολείο. Τέλος, με φυσική παρουσία θα επιβεβαιώνεται η συμμετοχή στις 27/05/2017 αυστηρά από 14:00 μέχρι και 14:30 στην γραμματεία των αγώνων εντός του σχολείου. Ισχύουν οι κανόνες σκάκι της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ. Για ότι δεν  προβλέπεται από την προκήρυξη αρμόδιοι να αποφασίσουν τελεσίδικα είναι ο διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής. Πριν την έναρξη των αγώνων θα οριστεί επιτροπή ενστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)